Masajul de relaxare

Masajul de relaxare poate fi considerat o arta.  In ritmul trepidant al vietii moderne care implica o multime de factori de stres (aglomeratia, traficul, tensiunile profesionale si casnice, un regim alimentar necorespunzator), omul tinde sa descopere diverse metode de relaxare. Un efect fundamental pe care masajul de relaxare il are asupra organismului uman este cel de relaxare si descongestionare. Deoarece tratamentele medicale necesita un timp indelungat sau administrarea de medicamente care au si efecte secundare nedorite, se impun unele metode terapeutice complementare, iar MASAJUL DE RELAXARE ARE EFECTE IMEDIATE!           

S-a demonstrat ca masajul de relaxare influenteaza pozitiv unele organe interne, imbunatateste circulatia sangelui si a limfei, detensioneaza muschii contractati, echilibreaza sistemul nervos si centrele energetice, hidrateaza pielea, indeparteaza stresul si insomnia. Masajul de relaxare mentine un corp sanatos, previne oboseala, atenueaza durerile si crampele musculare, imbunatateste circulatia sangelui si a limfei, ajuta la eliminarea toxinelor din     organism.
     Marirea mobilitatii si flexibilitatii incheieturilor, tonus al pielii bun, vindecarea rapida a leziunilor la nivelul tesutului moale, eliminarea toxinelor, imbunatatirea circulatiei sanguine si limfatice, reducerea stresului, inducerea unei stări de bine (fizic si psiho-emotional), ameliorarea migrenelor si a cefaleelor, eliminarea tensiunii musculare, imbunatatirea capacitatii de concentrare, înlăturarea oboselii mentale si fizice, cresterea mobilitasii articulare, calmarea durerilor…etc., reprezintă doar câteva dintre efectele benefice ale masajului.
Prin masaj se stimuleaza producerea de endorfine, substanta chimica din creier care produce sentimentul de fericire, si se reduce nivelul hormonilor de stres ca adrenalina, cortizonul sau norepinefrina.