Masajul anticelulitic

Meritul masajului anticelulitic este acela că si el stimuleaza circulaţia sanguină şi limfatică, ceea ce elimină toxinele şi apa în exces reţinută în ţesuturi. Astfel, nu numai că se elimină celulita, dar şi pielea devine mai fermă şi mai elastică, iar muşchii sunt tonifiaţi.                

Acest tip de masaj anticelulitic se efectueaza local, in zonele afectate de celulita, de obicei pe solduri, picioare, fese, abdomen, folosindu-se creme reductoare sau uleiuri anticelulitice specifice, pentru a spori efectul anticelulita. Influentele masajului anticelulitic asupra organismului se explica in buna masura prin actiunea si presiunea directa asupra straturilor superficiale ale     corpului.
     Cu ajutorul acestui masaj se stimuleaza supletea si elasticitatea pielii si a tesuturilor subcutanate si se activeaza circulatia sangelui. Este un masaj profund si foarte eficient in remodelarea tesutului adipos, netezind zonele afectate de celulita, si remodeland intregul corp.  
Rezultate masajului anticelulitic: se observa dupa primele 4-5 sedinte intensive, aspectul de coaja de portocala dispare vizibil iar pielea este mai neteda. Sedintele de masaj anticelulitic recomandam sa se efectueze de 2- 3 ori pe saptamana, iar dupa obtinerea rezultatelor dorite, o sedinta pe saptamana pentru intretinere este     suficienta.

Celulita şi aspectele dizgraţioase pe care aceasta le provoacǎ, sunt unele dintre problemele majore cu care se întâlnesc femeile pe parcursul     vieţii. Celulita este o stare în care grǎsimea s-a depus în pǎrţi ale corpului cum ar fi coapsele, mainile si picioarele. Ţesuturile de colagen din aceste porţiuni au forma fagurelui de albine, nu se mai încrucişează ca in alte pǎrţi ale corpului. Aceste ţesuturi alveolare se umplu cu depuneri de grăsime, cu toxine, care ridica pielea in sus si in exterior, o întind. Acest lucru întinde colagenul şi împiedicǎ mişcarea fluidelor. Întinderea colagenului opreşte circulaţia.                                        
Hormonii care elimina grăsimea din corp nu pot ajunge la aceste celule pentru a elibera grăsimile care se acumulează acolo. Ca urmare a acestui fapt, celulele primesc permanent grăsimi si nu le pot elimina eficient din     corp.
     Pentru ca toxinele sunt conţinute in fluidele din corp, in special in grăsime, aceste celule celulitice grase conţin o cantitate foarte mare de toxine. Cercetările făcute au arătat ca aceasta toxicitate si presiune a fluidelor cu trecerea timpului va distruge celulele. Pereţii celulelor devin mai groşi si tari, ceea ce îngreunează si mai mult eliminarea grăsimilor. Practic, grăsimea si toxinele sunt închise     aici.
Acumulǎrile de grǎsime provoacǎ acel aspect inestetic de coajǎ de portocalǎ. Acest aspect estetic poate fi estompat cu multe eforturi, dar existǎ totuşi soluţii.

Care sunt factorii ce favorizeaza aparitia celulitei?

  • Alimentatia deficitara cu excese de: grasimi animale, dulciuri, paste, sucuri, conserve si aditivi alimentari;
  • Lipsa exercitiilor fizice regulate ;
  • Dereglarile hormonale( pubertate, pilule contraceptive,sarcina, menopauza) ;
  • Stresul ( provoaca o hipersecretie hormonala)
  • Consumul de cafea, alcool si tutun.

    Ca regulǎ generalǎ, alimentaţia joacǎ un rol fundamental în formarea celulitei. Trebuie evitat orice exces de zahǎr şi grǎsimi, dar şi excesul de sare (care favorizeazǎ retenţia de apǎ). Este bine sǎ preferaţi alimentele sǎrace în calorii cum sunt: peştele sau legumele şi trebuie evitata combinarea alimentelor ca: paste, orez si cartofi, cu alimente bogate în grǎsimi.
Ceaiurile, de orice tip, dar mai ales ceaiul verde ajutǎ la eliminarea toxinelor şi favorizeazǎ digestia. (cititi mai multe despre PROBIOBALANCE, DIGESTIVE ENZIMES)
Stresul şi oboseala sunt principalele cauze ale dorinţei de a ronţǎi între mese şi care vǎ dau pofta de a mânca dulce. De aceea încercaţi sǎ înlǎturaţi cauzele stresului şi sǎ duceţi e viaţǎ echilibratǎ.
Faceţi sport. Mersul pe jos, înotul sau alergarea permit eliminarea mai rapidǎ a surplusului de grǎsime.
Puteţi combate celulita  şi prin masaj. Nu uitaţi  cǎ in lupta împotriva celulitei trebuie sǎ ţineţi cont de toate aspectele de mai sus  pentru ca efectele sǎ fie vizibile, iar cel mai important lucru este sǎ duceţi o viaţǎ echilibratǎ.


Cum scapam de celulita ?

  • Stimularea catabolismului
  • Favorizarea microcirculatiei
  • Stimularea eliminarilor
  • Restructurarea tesutului conjunctiv afectat
  • Masaj : anticelulitic, drenaj limfatic si reflexogen


Masajul anticelulitic este ideal sa se combine cu electrostimularea.